Hucul lovasA lovak az emberek négylábú barátai évszázadok óta. Ez a kapcsolat a történelem során jelentősen átalakult, az egykor munkavégzésre és hadviselésre tenyésztett állatok ma egyre inkább a barát, a tanár és a négylábú kedvenc szerepét töltik be életünkben.

A HUCUL LOVAS TÁBOR célja, hogy megkedveltessa a gyerekekkel a lovaglást, és részesévé tegye őket a lovakkal való együttélésnek és munkának. A táborban elsősorban kis méretű HUCUL lovakkal dolgoznak, akik jellemüknél fogva ideálisak a gyerekek oktatására. A táborban résztvevő gyerekek megismerkednek és megbarátkoznak a tábor főszereplőivel- a HUCUL lovakkal. Megtanulják a lovak gondozását, a lovak tisztántartását, a lovas etikettet és szabályokat, a lovasok öltözékét, megismerik a lovagláshoz kapcsolódó eszközöket, a lovak felszerelését, az eszközök ápolását, karbantartását.

S persze megismerik a lovaglás alapjait, a ló viselkedését, a lovak közelében betartandó szabályokat, megtanulnak megbízni a lóban, és elsajátítják a megfelelő tartásokat, mozdulatokat és sok-sok játékkal megtanulják magukat biztonságban érezni a ló hátán. 

A tábor 5 napos turnusokban, június végétől augusztus végéig érhető el Sarudon.

További információk, jelentkezés: http://www.elmenyfalu.hu/tisza-tavi-hucul-lovastabor