Várja vendégeit a Tisza tavi Vízi Sétány és Tanösvény2„Vissza a természetbe” - avagy újra várja vendégeit a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény!
Rendhagyó szakvezetések mellett az idei évben is számos programmal és rendezvénnyel várják az érdeklődőket, melyekről a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság honlapján található bővebb információ.

Kalandsziget, TiszafüredA Kalandsziget a Tisza-tó közepén, Tiszafüreden helyezkedik el és számtalan élményekkel teli programot kínál mindenki számára a sport és szabadidő aktív eltöltésére egy csodálatos erdei környezetben. A Kalandszigeten található játékok és élmények mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtanak.

Örvényi Pákász TanösvényPákász Tanösvény, mely a 2011-es, az év ökoturisztikai tanösvényének választott, Tiszafüred-Örvényi Tiszavirág ártéri sétaúthoz kapcsolódik. A Tisza-tó egyik szigetén, sétánk során, az ártéri erdők egyedülálló csodáit ismerhetjük meg, valamint egy már-már elfeledett ősi mesterséget, a pákászok életét.

A Vízi Sétány Poroszló mellett a tó belső területén a partvonaltól mintegy 500m-re található. A víz fölött cölöpökre épített 1500m hosszú palló- úton kényelmes sétával fedezhetők fel a Tisza-tó természeti értéki. Az útvonal felfűz két madárvártát, egy pihenőszigetet és egy 10m magas madármegfigyelő tornyot is.